FAQ

Veelgestelde vragen – Informatie over infrarood verwarmingspanelen

Waarom zijn de 2HEAT infraroodverwarmers voordeliger dan vele andere aanbieders op deze markt ?

Onze infraroodstralers zijn kwaliteitsproducten worden,  in vergelijking met andere aanbieders, bijzonder gunstig aangeboden. Dit is alleen mogelijk omdat wij een hoge omloopsnelheid  hebben van deze producten: daardoor kunnen we ze ook voordeliger inkopen. Dat inkoopvoordeel geven we door aan onze afnemers.

Onze IR Panelen worden uitgebreid getest op kwaliteit, en worden vakkundig geproduceerd met gebruikmaking van de beste materialen. We bieden u een groot assortiment met verschillende vermogens voor een efficiënte verwarming. Veiligheid van onze producten staat daarbij hoog in het vaandel.

Hoe moet een infraroodverwarming geplaatst worden?

Een infraroodverwarmer zal in de meeste gevallen worden bevestigd aan het  plafond. Dit biedt u het hoogste verwarmingsrendement. Uiteraard zijn ook esthetische aspecten een beslissende invloed op de beslissing om infraroodflatverwarmers te plaatsen.

Het is dus niet altijd noodzakelijk om de panelen als plafondverwarming te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld overwogen worden,  als er geen stroomvoorziening op het plafond beschikbaar is.

Ook geplaatst op de muur, biedt een infrarode verwarmer  uitstekende warmte. Binnenmuren zijn ideaal voor het installeren van  infraroodstralers, bij voorkeur op een gemiddelde hoogte van ongeveer 1,40 m – 1,60 m. Daarmee wordt een gunstig binnenklimaat gecreëerd.  De installatie is ook goed mogelijk op een buitenmuur (mit goed geïsoleerd).

Plaats, indien mogelijk, nooit een infraroodverwarmer precies tegenover een raam, want dan kan de warmtestraling de buitenzijde rechtstreeks bereiken en dit zal minder efficiënt uitwerken.

De beste manier om uw infraroodverwarming te plaatsen waar u zich direct in het stralingsveld  bevindt (Bijvoorbeeld boven: eettafel, zithoek, enz.) De infrarood verwarming straalt de warmte onder een hoek van ongeveer 45 graden ten opzichte van de stand.

In grotere kamers is het raadzaam om meerdere infrarood panelen te installeren, zodat de warmtestraling optimaal kan worden verdeeld. Zorg ervoor dat de straling vrij en ongehinderd kan werken.

De infraroodstraler straalt de warmte uit in een hoek van ongeveer 45 graden (is niet precies gedefinieerd). In grotere kamers is het raadzaam om meerdere infrarood-flat-heaters te installeren, zodat de warmtestraling optimaal kan worden verdeeld. Zorg ervoor dat de straling vrij en ongehinderd is. Hier vindt u meer informatie over de montage waar je ook direct in het stralingsbereik bent (eettafel, bank, etc.) De infraroodstraler straalt de warmte uit in een hoek van ongeveer 45 graden. In grotere kamers is het raadzaam om meerdere infrarood-flat-heaters te installeren, zodat de warmtestraling optimaal kan worden verdeeld. Zorg ervoor dat de straling vrij en ongehinderd is. Hier vindt u meer informatie over de montage

Hoe voelt “infrarood” aan?

De eenvoudigste manier om het uit te leggen is om je voor te stellen hoe het is om buiten vanuit de schaduw in de zon in te gaan staan.

Je merkt meteen hoe je hele lichaam opwarmt, ook al is de temperatuur van de lucht niet veranderd. Infrarood warmte werkt op dezelfde manier.

Is er een risico op brand of brandwonden?

Infraroodstralers zijn getest op veiligheid. Bij correct gebruik kan elk risico op brand of brandwonden worden uitgesloten. Een minimale afstand van slechts 2 cm tot de muur of het plafond wordt al gegeven door onze vaste montageprofielen.

Extra aluminium platen en isolatie in het paneel voorkomen de warmtestraling naar achteren. Evenzo kunnen montage-wanden en plafonds gemaakt van hout of soortgelijke materialen nooit in brand vliegen.

Een minimale afstand van 25 cm tot verlichte objecten moet worden aangehouden, omdat een temperatuur van ongeveer 95 graden wordt bereikt op het oppervlak van het infraroodpaneel in de bedrijfstoestand. Plaats uw infraroodverwarming altijd op een zodanige manier dat vooral kleine kinderen geen directe toegang hebben.

Hang stoffen, kleding en dergelijke tijdens gebruik nooit direct over de panelen.

Kan ik een infrarood verwarmingspaneel ook verven of als een foto of spiegel gebruiken?

Infraroodstralers zijn gestandaardiseerde panelen en kunnen daardoor gunstig aangeboden worden door de fabrikant.  De IR-vlakverwarmingen kunt u uzelf gemakkelijk individualiseren en bijvorobeeld een afbeelding op aan te brengen of van kleur te veranderen. IR verwarmingspanelen worden ook uitgevoerd als spiegel.  Let echter op de hittebestendigheid en het gezondheidsadvies van de lijm. Zelfs afdrukken of schilderen met uw eigen, persoonlijke of artistieke motieven is eenvoudig mogelijk op deze manier.

Wat is de verwarmingsbehoefte voor mijn kamers?

De exacte behoefte aan verwarmingselementen voor uw kamers kan sterk variëren. U kunt dus idealiter een ruimte van 20m² verwarmen met een infraroodpaneel van 850 watt voldoende, maar dat is ook sterk afhankelijk van de mate van isolatie en warmteverlies van betreffende ruimte.  In onze behoefteberekening heeft u de mogelijkheid om de warmtevraag individueel voor uw kamers te bepalen.  Als u toch niet zeker bent vanwege de zeer individuele bouwmethoden en omstandigheden, neemt u dan contact met ons op. We helpen u graag persoonlijk en gratis met uw berekening van de warmtebehoefte.

Waarom bespaart elektrische infraroodverwarming ooit kosten?

Het besparen van energiekosten met een elektrische verwarming lijkt voor de meeste mensen op het eerste gezicht paradoxaal.

Elektrische radiatoren staan ​​bij velen bekend als power vreters. Er wordt beweerd dat zelfs een gloeilamp 98% warmte produceert uit de stroom. Het doorslaggevende verschil met conventionele elektrische verwarming is de infrarood C-straling. Deze warmtestraling verwarmt de lucht niet, maar alleen objecten, zoals muren, meubels en het lichaam.

Objecten kunnen de warmte veel beter opslaan dan lucht en vervolgens gelijkmatig naar de ruimte worden uitgestraald. Daardoor ontstaan ​​er geen luchtturbulenties zoals bij conventionele verwarmingssystemen en dus veel minder warmteverlies. Het principe van infraroodwarmte was oorspronkelijk, zoals zo vaak wordt gebruikt voor ruimtereizen en bijvoorbeeld

Zijn infraroodstralers gecertificeerd door TÜV?

Ja,  infraroodstralers zijn door de TÜV goedgekeurd. De veiligheid van onze producten is vooral belangrijk/  U kunt dus vertrouwen op de gedetailleerde tests van onze panelen door de TÜV en altijd vertrouwen op de verwerking, materialen en toepassing.